MIJN WERKWIJZE

De essentie is dat ik u help om u zelf te helpen. Ik geef geen adviezen en draag geen kant en klare oplossingen aan, veroordeel niet, plaats niemand in hokjes en classificeer niet. Het vraagt van u incasseringsvermogen, inzet en de motivatie om u zelf zo intensief te leren en te durven kennen. Door middel van praten met veel diepgang probeer ik uw verwachtingen op rationeel niveau te corrigeren. Ik stel veel eigenwijze en vaak kritische en confronterende vragen. Die zorgen er voor dat u wel op zoek moet naar u zelf.

Counseling: niet lekker in je vel zitten

Het doel van counseling is het helpen van mensen bij het oplossen of hanteren van problemen. Denk aan aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of het niet optimaal kunnen functioneren. Om inzicht te verkrijgen in (levens)vragen, vragen over het nut van het eigen bestaan, waar naar toe te willen in het leven of aan onzekerheid of men 'goed bezig is'.

Relationele problemen: huwelijksproblemen, scheiden, mediation

Relatietherapie is er op gericht om relationele problemen tussen partners op te lossen. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is normaal en hoeft niet te duiden op een ongezonde of falende relatie. Wanneer partners echter in hun relatie tegen problemen oplopen waar zij zelf niet meer uit komen staan zij voor de keus om ofwel de relatie te beƫindigen, of hulp van een derde in te schakelen. Mijn doel is de neerwaartse spiraal te doorbreken. Beide partners zullen energie in zichzelf en hun relatie moeten steken wil relatietherapie slagen.

Single coaching: eenzaam, single

Bij single coaching is het belangrijk dat u kritisch bent op uzelf. Dat u leert in de spiegel te kijken. Ik zal inzicht geven waarom u de juiste partner niet kunt vinden. Of waarom een relatie geen stand wil houden. U leert u zelf kwetsbaar op te stellen. Het denk en gedragspatroon zal doorbroken moeten worden.

Kidscoachting: kinderproblemen

Ouders doen veel voor hun kinderen wanneer zij hen helpen op te groeien tot weerbare en sociale kids. Maar soms is er toch wat hulp van buiten af nodig in de vorm van therapie om daardoor zich sociale vaardigheden eigen te maken. Een ouder kan nog zo zijn of haar best doen, soms maakt het karakter van het kind het moeilijk om het kind te helpen. In dat geval kan wat hulp in de vorm van een kidscoaching uitkomst brengen. Sociaal weerbaar gedrag is te leren. Doormiddel van ontspannen gesprekjes probeer ik er achter te komen waar de oorzaak ligt van het gedrag. Ik probeer de juiste snaar te raken om het probleem uit te diepen. Daarna zal ik het kind een ander soort denkwijze aan leren. Een denkwijze waarbij het kind weer prettig door het leven kan. Zonder zich grote zorgen te hoeven maken.

Counseling | praktijkeshterdegraaf.nl